Trzykondygnacyjny budynek o konstrukcji żelbetowej, wykonany zgodnie z wysokimi standardami firmy Bosch. Ze względu na przeznaczenie obiektu szczególny nacisk został położony na walory dźwiękochłonności wszystkich materiałów wykończeniowych. Użyto ścian systemowych firmy Espes, wygłuszających wykładzin obiektowych oraz sufitów akustycznych. Elewację wykonano przy użyciu systemu Alucobond.

Biurowiec uzyskał certyfikat Zielone Biuro, przyznawany przez fundację Partnerstwo dla Środowiska.

Nagroda TopBuilder dla najlepszego produktu roku 2011 (organizator: TopBuilder) za zastosowanie innowacyjnych rozwiązań w zakresie materiałów budowlanych, projektu architektonicznego, konstrukcji i IT przy realizacji Centrum Biurowo-Szkoleniowego i Dystrybucyjnego Robert Bosch

Robert Bosch / Warszawa

Klient: Robert Bosch Sp. z o.o.
Realizacja: 2008-2009
Zakres prac: generalne wykonawstwo prac budowlanych, wykończeniowych oraz drogowych
Lokalizacja: Warszawa, ul. Jutrzenki 105
Powierzchnia całkowita: 14 000 m²